Мутафчийски призна, че мач от Европа е донесъл COVID-19 в Бургас, ясно е и кой


Мутафчийски призна, че мач от Европа е донесъл COVID-19 в Бургас, ясно е и кой
Снимка: Guliver/GettyImages

1718 0

На днешния брифинг на Националния щаб за борба с коронавируса стана ясно, че човек от Бургас е наблюдавал европейски двубой, след което се е завърнал в крайморския град и е заразил семейството си и други близки. Споменава се в кое първенство е двубоят, но не е споменат самият мач, въпреки че е ясен.

"Ще кажете, че откритите пространства не са толкова опасни. Да, но има два печални резултата от два футболни мача, които се знаят даже кои са. Оттам тръгнаха сериозни бумове. Не се интересувам от футбол, но заради работата ми сега се поинтересувах. Става дума за мач в Италия и един испански – с ясно проследими вериги, че чак стигнаха до България" - сподели генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Последва лек смут у един от присъстващите репортери, което наложи пояснение: "Да, става дума за испански мач. Човек от Бургас, който присъства на него, се прибра в България, беше с положителен тест. Изследвахме и неговите контакти – и те бяха положителни" - допълни доц. д-р Ангел Кунчев.

Междувременно, вчера (26.04) началникът на Националния щаб за борба с коронавируса генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски обяви, че изиграването на мачове от българското първенство със зрители на трибуните е далеч от това да бъде на дневен ред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички