Президентът на Италианската футболна федерация настоява сезонът да бъде довършен


Президентът на Италианската футболна федерация настоява сезонът да бъде довършен
Снимка: Getty Images/Guliver

969 0

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина казва, че няма да се откаже от идеята сезона в Серия А да бъде довършен. Според него цялата система ще бъде облагодетелствана от евентуално завършване на шампионата.

След като целият европейски футбол е в застой, президентът реши да успокои тези, които се опасяват, че сезонът няма да бъде довършен. „Уважавам науката, но не мога да се откажа от идеята да доиграем шампионата. Мислим как да бъде довършено първенството, не кога. Казвам го официално – шампионатът трябва да бъде довършен, има достатъчно време. Правителството, лигата, футболната федерация, лекарите, всички ще решим заедно. Цялата система ще бъде облагодетелствана от рестартирането на футбола.“

„Има възможност шампионатът да бъде подновен, като се играе само в един град. Не можем да играем по 10 мача на един и същи стадион за един уикенд. Нямаме краен срок, в който да подновим първенството, ще започнем тогава, когато и останалите европейски шампионати. Ако ни позволят да играем в началото на юни, имаме време да довършим първенството до края на юли“, заяви Габриеле Гравина пред ‘La Repubblica’. Мнението на зам.-здравния министър на Италия обаче е съвсем друго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички