Отлагат началото и на Лигата на нациите?


Отлагат началото и на Лигата на нациите?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1365 0

От УЕФА все още не са наясно как ще процедират с международния календар и това е причината постоянно да излизат различни информации относно турнирите и датите за двубоите. Според Independent Лигата на нациите също няма да започне по план, той бе насрочен за септември-октомври.

Според изданието ФИФА и УЕФА в момента обмислят два варианта за календара на международните мачове. Според първия, поради отлагането на срещите за ноември и декември 2020 година, всяка страна ще проведе от три до шест двубоя.

Има и друга възможност, която е за създаване на допълнителни прозорци за провеждане на срещи на националните отбори през ноември 2020 година, както и през март, юни и септември 2021-а.  По план груповата фаза трябва да се проведе в периода 03.09.2020 - 17.11.2020, като отборите играят на разменено гостуване. Победителят от всяка група се изкачва в по-горна дивизия, докато победителите в групите в Лига А се изправят в заключителен турнир през лятото на 2021 година. Вижте съперниците и програмата на България за Лига на нациите тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички