Финансовата ситуация за всеки клуб от Висшата лига и как ще се процедира


Финансовата ситуация за всеки клуб от Висшата лига и как ще се процедира
Снимка: Getty Images/Guliver

1899 0

Дълготрайните последствия, които ще бъдат оставени върху футбола след преминаването на ситуацията с разпространението на коронавируса, определено ще са пагубни за не един и два клуба. По-малките такива са обречени, средните трябва да жертват немалко, за да продължат да функционират, а дори и при най-големите ще има неприятни последствия. Английският "Sky Sports" обобщава каква е моментната ситуация за всеки клуб от Висшата лига и как ще се процедира с намаляване на заплати или други мерки:

Арсенал - текат преговори между клуба и играчите относно намаляването на заплатите, но до този момент не са особено успешни. Обикновените работници, като например стюардите, ще получат пълни заплати поне до 30 април, а след това ще се прецени според ситуацията.

Астън Вила - от клуба продължават да изплащат пълния размер на заплати както за играчите, така и за целия щаб. Чака се решение за остатъка от сезона във Висшата лига, за да бъде изградена стратегия.

Борнемут - мениджърът Еди Хоу, неговият асистент, техническият директор, както и спортният директор са приели да по своя инициатива да намалят заплатите си. 50 члена от щаба са пуснати в отпуск, но желанието на клуба е да им бъде платен целият размер от заплатите.

Брайтън - мениджърът Греъм Потър, изпълнителният директнор, както и техническият директор при "чайките" са решили по своя инициатива значително да намалят заплатите си за следващите 3 месеца. Това ще помогне за изплащането на останалите в клуба, каквото е и желанието на Брайтън.

Бърнли - от клуба обявиха, че ще продължат да изплащат пълния размер заплати на всички до 30-и април, а след това ще бъде взето решение как да се процедира.

Челси - всички играчи, както и членовете на щаба, взимат възнагражденията си в пълен размер. Капитанът Сезар Аспиликуета, заедно с други капитани от Висшата лига, преговаря за основаване на дарителски фонд за медиците. Собственикът Роман Абрамович е активен с даренията за борбата срещу коронавируса.

Кристал Палас - всички в клуба продължават да получават пълния размер на заплатите си. Председателят Стив Париш уверява, че клубът няма да загуби финансова стабилност по време на кризата.

Евертън - "карамелите" нямат намерение да се възползват от възможността от правителството - за отпуските. Всички служители ще си получават пълния размер на заплатите, доколкото конкретно самите футболисти и тяхно евентуално намаляване за възнагражденията - очаква се първо решението за сезона във Висшата лига.

Лестър - в клуба имат желанието да продължат да изплащат нормалния размер заплати за абсолютно всички, като не смятат да се възползват от предложението на правителството.

Ливърпул - мърсисайдци първоначално обявиха, че ще се възползват от предложението на правителството, но това породи масово недоволство сред привърженици и бивши играчи, които обвиниха Ливърпул, твърдейки, че клуб от подобен калибър няма проблем да изплати тези пари. Мърсисайдци по-късно се отказаха от това си решение и се извиниха на всички с оправданието, че "не са били правилно разбрани".

Манчестър Сити - всичко ще продължи по нормален начин и ще бъдат изплащани заплатите.

Манчестър Юнайтед - "червените дяволи" също ще продължат да изплащат заплатите по нормален начин, макар и да не се играе. "Всички в клуба ще получат възнагражденията си" - увери Ед Уудуърд.

Нюкасъл - всички извън отбора са пуснати в принудителна отпуска по схемата на правителството. Играчи и треньори получават пълния размер заплата.

Норич - клубът също пусна всички служители извън отбора в неплатен отпуск, но гарантира, че след това ще бъде компенсирано и ще получат парите си.

Шефил Юнайтед - абсолютно всички получават пълните си заплати, но има готовност за промяна във всеки момент.

Саутхемптън - всички от първия тим, мениджърът, всички останали треньори, както и всички членове на борда на директорите, са се съгласили да се откажат от част от заплатите си до юни "в помощ за бъдещето на клуба, както и на всички останали служители".

Тотнъм - "шпорите" желаеха да се възползват от предложението на правителството за принудителни отпуски, но привържениците реагираха много остро и това се отмени. Даниел Леви - собственикът, си намали заплатата.

Уотфорд - всички служители и играчи в клуба получават пълния размер на своите възнаграждения и засега няма оглед това да се промени.

Уест Хям - играчите на "чуковете" ще се откажат от част от заплатите си, докато мениджърът Дейвид Мойс, както и вице-прецедателят, ще се лишат от 30% от възнагражденията си.

Уулвърхемптън - "вълците" все още чакат да видят как ще се развият преговорите за подновяването на сезона, но до този момент изплащат пълния размер на заплатите за всички в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички