Епидемиолог: В Серия А ще се играе без фенове поне до октомври


Епидемиолог: В Серия А ще се играе без фенове поне до октомври

4467 0

Мачовете от следващия сезон в италианската Серия А може да се играят без зрители до октомври заради пандемията от коронавирус. Това съобщи епидемиологът от италианската оперативна група Пиерлуиджи Лопалко. Както е известно, Италия е най-засегната от вируса страна не само в Европа, но и в света.

"Трябва да обясним на хората, но не да ги тероризираме. Мисля, че феновете вероятно няма да могат да посещават футболни мачове до октомври. Прогнозирам, че ограничителните мерки по отношение на придвижването по улиците ще продължат поне до лятото", коментира Лопалко, цитиран от "Football Italia".

"Разбира се, че е необходимо да се въведат някои мерки за смекчаване бна карантината в бъдеще, така че, ще се върнем на работа и ще обмислим следващите си стъпки. Във всеки случай, това трябва да се прави много бавно и внимателно", допълва епидемиологът. А какво смята президентът на Асоциацията на италианските футболисти Дамиано Томази относно това кога ще се подновят мачовете в Серия А вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама