Официално: Реваншите между Сити и Реал, както и между Ювентус и Лион са отменени


Официално: Реваншите между Сити и Реал, както и между Ювентус и Лион са отменени
Снимка: Getty Images/Guliver

5534 0

Два от най-дългоочакваните сблъсъци в осминафиналната фаза на Шампионска лига - първият е Манчестър Сити срещу Реал Мадрид, а вторият Олимпик Лион срещу Ювентус, са официално отменени. Четирите тима трябваше да изиграят реванша помежду си във вторник (17.03), а  първият двубой между испанци и англичани завърши при резултат 2:1 за "гражданите".

"Решението да се отмени мачът във вторник е взето, съобразено с УЕФА и последвалата информация, че играчите на Реал Мадрид ще бъдат в изолация 15 дни, след като стана ясно, че играч от баскетболния им отбор е отчел позитивна проба за коронавируса" - съобщава се в официално обръщение на Манчестър Сити.

"Клубът изпраща най-добрите си пожелания към всички играчи и щабовете на баскетболния и футболния Реал Мадрид. Повече информация за новата дата, както и такава, свързана със закупените билети, ще има вбъдеше" - завършва съобщението на Сити към футболната общественост.

Другият такъв е този между Олимпик Лион и Ювентус. Те също трябваше да излязат един срещу друг във вторник (17.03), а там резултатът от първия двубой бе 1:0 в полза на "хлапетата". Причината е, че играч на "бианконерите" - Даниеле Ругани, даде положителна проба за коронавируса.

Междувременно, появи се информация, че цялото Европейско първенство ще бъде изместено с една година напред, докато двубоите от Шампионска лига и Лига Европа ще се изиграят на спокойствие през лятото. Вижте повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички