Официално: Прекратиха футболния сезон в Нидерландия без шампион


Официално: Прекратиха футболния сезон в Нидерландия без шампион
Снимка: Getty Images/Gulliver

1717 0

Елитното футболно първенство на Нидерландия - Ередивизие, вече официално няма да завърши сезон 2019/20 и няма да има шампион. Това решиха властите в страната, които са категорични, че кампанията не може да бъде продължена предвид кризата от COVID-19.

Отборите на Аякс и АЗ Алкмаар бяха с равен брой точки в класирането преди спирането на първенството, но нито един от двата клуба няма да триумфира с титлата. Освен това няма да има изпадащи отбори (съответно няма да има и тимове с промоция).

Премиерът на Нидерландия Марк Руте забрани професионалния футбол в страната до септември, което на практика не позволява на Ередивизие да се доиграе. Още преди два дни стана ясно, че е взето решение да не се доиграе шампионата, но днес вече решението е официално. 

Нидерландия е втората европейска страна, която обявява, че няма да доиграе първенството. Преди това същото стори Белгия, за което бе порицана от УЕФА. При определени условия обаче държавите могат да прекъснат първенствата си и да не бъдат санкционирани от футболната централа (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички