Манчестър Сити отстъпва част от "Етихад" на здравните служби


Манчестър Сити отстъпва част от "Етихад" на здравните служби
Снимка: Getty Images/Guliver

1634 0

Ръководството на Манчестър Сити ще отстъпи част от стадион "Етихад" за безвъзмездно ползване от Националните здравни служби (NHS) на Великобритания по време на кризата с COVID-19. "Гражданите" ще отворят ВИП ложите и залите за пресконференции, където ще могат да се обучават лекари и сестри по време на пандемията.

Мачовете от Висшата лига на Англия са преустановени поне до края на април, като се очаква този период да бъде значително удължен, което означава, че Сити няма да има нужда от своя стадион в близките седмици.

В същото време мултифункционалната зала Манчестър Конферънс Сентър в центъра на града ще бъде превърната в полева болница в очакване на пика от заразени с новия коронавирус, като същото вече бе сторено с Лондон Ексел Сентър в столицата на Великобритания.

Принсипалити Стейдиъм в Кардиф също вече е превърнат в полева болница с капацитет от приблизително 2000 легла. Междувременно един от лондонските грандове обяви, че има осем футболисти със симптоми на коронавирус (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички