Глобиха световен шампион в колоезденето по време на тренировка


Глобиха световен шампион в колоезденето по време на тренировка
Снимка: Getty Images/Guliver

1562 0

Световният шампион в колоезденето Филип Жилбер призна, че е бил глобен със 100 евро заради нарушаване на карантината, след като направил тренировка в Монако. Жителите на Княжеството имат право да излизат навън само за кратки упражнения близо до домовете си в опит да се справят с разпространението на COVID-19. Жилбер карал около 11-километрова писта близо до дома си, когато бил спрян и глобен от полицията.

„Всички граждани са равни пред закона. Само защото спечелих Париж-Рубе миналата година, нямам повече права от останалите. Глобата бе 100 евро. Като публични фигури, ние трябва да даваме пример. Оставих колелото настрани и сега тренирам само на велоергометъра у дома. Преди няколко дни, Княжеството толерираше професионалните състезатели да тренират отвън, но това неотдавна се промени и сега трябва да се адаптираме и да тренираме на закрито“, сподели той за Monaco Info.

Състезателят на Лото Саудал сега тренира в своя дом. Жилбер се надява да стане едва четвъртият колоездач в историята, печелил всяка една от „Монументите“ – петте най-престижни еднодневни обиколки, след вълнуващата му победа на Париж-Рубе миналия сезон. Единственото състезание, което липсва в колекцията му, е Милано-Сан Ремо, което бе отложено за по-късен етап през 2020.

А защо бивш световен рекордьор в маратона бе арестуван от полицията - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички