Агентът на Алдервейрелд: Играчите трябва да могат да напуснат клуба безплатно, ако има намалят заплатата


Агентът на Алдервейрелд: Играчите трябва да могат да напуснат клуба безплатно, ако има намалят заплатата
Снимка: Getty Images/Guliver

1099 0

Агентът на футболиста на Тотнъм Тоби Алдервейрелд - Стейн Франсис, изрази любопитно мнение на фона на общата картина - клубове намалят заплатите на своите играчи. Според Франсис - при такова развитие, футболистите трябва да имат правото да напуснат клуба безплатно.

"Ако клуб привлече играч, то той поема риск, като плаща сума за трансфера, както и неговата заплата. В замяна на риска - играчите не могат да напуснат клуба, докато не изтече договорът или всички страни не се съгласят да го прекратят. Играчите също трябва да знаят, че през периодът в отбора, ще им бъдат плащани споразумените заплати" - започна агентът.

"Сега клубовете да искат намаляване на тези заплати не отговаря на правилата. Ако клубът иска подобно нещо, играчът трябва да е в позицията на всеки нормален работник - трябва да може да прекрати безплатно взаймоотношенията с работодателя и съответно клубът да няма право да иска трансферна сума за това играчът да премине в друг тим" - сподели Франсис.

Междувременно, друг играч на Тотнъм - Хари Кейн, може силно да бъде засегнат, ако предложението на Стейн Франсис се приеме, защото е желан от редица грандове. Наскоро дори, българинът Димитър Бербатов посъветва Кейн да премине в Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички