Предложиха играчите от Висшата лига да играят, тренират и спят на едно определено място


Предложиха играчите от Висшата лига да играят, тренират и спят на едно определено място
Снимка: Gulliver/GettyImages

1300 0

Футболната асоциация на Англия е предложила всички футболисти от Висшата лига да играят своите мачове, да тренират и да спят на едно определено място, като така да бъде довършен сезонът. Разбира се, по трибуните няма да има привърженици.

Асоциацията е предложила националния стадион "Уембли" за тази цел, информира "Таймс", цитиран от БНР. Националният тренировъчен център в Сейнт Джордж Парк също върви към предложението за стадиона, като там футболистите трябва да спят и да почиват.

Целта е "Уембли" да приема по няколко мача на ден, а отборите да спят и да тренират на националната база, като по този начин се ограничат пътуванията и контактите на футболистите и длъжностите лица с външния свят и все пак сезонът да бъде довършен, за да няма по-сериозни последици.

Базата в Сейнт Джордж Парк разполага с 228 стаи за гости, както и с 13 игрища, пет от които са с осветление, като те могат да бъдат използвани за тренировки на отборите, допълва още "Таймс". Припомняме, че сезонът в Англия бе прекратен на 13 март заради коронавируса и все още няма яснота кога ще бъде подновен.

До края на кампанията има още 9 кръга, като някои отбори са с по-малко изиграни двубои. Междувременно, стана ясно, че играчите на Арсенал са отказали да си намалят заплатите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички