Ако пандемията не е отминала до началото на май, Висшата лига ще бъде довършена пред празни трибуни


Ако пандемията не е отминала до началото на май, Висшата лига ще бъде довършена пред празни трибуни
Снимка: Gulliver/GettyImages

10028 0

Висшата лига отново обмисля идеята мачовете до края на сезона да се играят пред празни трибуни, за да бъде доигран сезона. На среща във вчерашния ден стана ясно, че първенството ще може да бъде подновено най-рано в началото на май заради световната пандемия от коронавирус.

Въпреки че повечето ръководни фактори в Англия бяха на мнение, че няма смисъл от изиграването на срещи без фенове и че здравето на футболистите не трябва да бъде застрашено, настроенията са се променили през последните дни. Основният фактор, разбира се, е финансов и става въпрос за телевизионните права. Ако мачовете от елита на Англия не успеят да се доиграят, Висшата лига ще трябва да върне на телевизионните компании сумата от 762 милиона паунда. Според договорите компании като ‘Sky’ и ‘BT’ търпят финансови загуби във времената без футбол по каналите им.

Има сериозни опасения и че някои от клубовете във Висшата лига могат да фалират от спирането на футбола заради огромните суми, които се дават за заплати. Въпреки всеобщото мнение, че феновете трябва да присъстват по стадионите, съществува теза, според която връщането на футбола по телевизията донякъде би означавало връщането на нормалния живот. А ето кога се очаква отново да има мачове от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички