ФИФА ще поиска удължаване на договорите, докато сезонът на приключи


ФИФА ще поиска удължаване на договорите, докато сезонът на приключи

650 0

Вътрешен документ на ФИФА, който е представен на тяхната група по коронавируса, гласи, че настоящите договори на играчи и треньори ще бъдат удължени до края на отложените футболни първенства. Информацията от въпросния документ бе разпространен от Reuters, като според него се препоръчва и промяна на трансферния прозорец.

Призовава се клубовете и играчите да си сътрудничат в опит да намерят решения за плащането на заплати по време на преустановените шампионати. "Работата вече започна и ще бъде завършена в консултация с всички собственици, включително конфедерации, членове на асоциации, клубове, лиги и играчи", добавиха от Международната футболна централа.

Ключовата точка в документа е "там където споразумението изтича в края на сезона, то да бъде удължено до края на новата насрочена дата за финал на първенството". Същият подход трябва да бъде направен и за сделките за новия сезон, като началната дата да бъде отложена в съответствие с променения календар. Рискът от това някои домашни първенства да започват и завършват по-рано или някои национални лиги да започват по различно време в сравнение с други, също е зададен като проблем в документа, но приоритетът ще бъде даден на бившия клуб да завърши кампанията с първоначалния си състав, в опит да се защити интегритета на домашното първенство.

Документът отбелязва, че клубовете, играчите и треньорите трябва да бъдат окуражени да работят заедно и да се съгласят за намаляване на заплатите. Въпреки това, те трябва да помислят и за алтернативата, където е възможно, че споразуменията между клубове и работници са спрени, когато тимовете не играят и не тренират. Освен това е препоръчано ФИФА да използва новосъздадения “Фонд за професионални играчи”, за да подпомогне финансовите затруднения на клубовете.

Междувременно, преди дни Джани Инфантино заяви, че в последно време са се давали по 100 милиона евро за едва ли не всеки играч, но в бъдеще може и да не станем свидетели на повече такива трансфери

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама
Реклама