ФИФА ще поиска удължаване на договорите, докато сезонът на приключи


ФИФА ще поиска удължаване на договорите, докато сезонът на приключи

980 0

Вътрешен документ на ФИФА, който е представен на тяхната група по коронавируса, гласи, че настоящите договори на играчи и треньори ще бъдат удължени до края на отложените футболни първенства. Информацията от въпросния документ бе разпространен от Reuters, като според него се препоръчва и промяна на трансферния прозорец.

Призовава се клубовете и играчите да си сътрудничат в опит да намерят решения за плащането на заплати по време на преустановените шампионати. "Работата вече започна и ще бъде завършена в консултация с всички собственици, включително конфедерации, членове на асоциации, клубове, лиги и играчи", добавиха от Международната футболна централа.

Ключовата точка в документа е "там където споразумението изтича в края на сезона, то да бъде удължено до края на новата насрочена дата за финал на първенството". Същият подход трябва да бъде направен и за сделките за новия сезон, като началната дата да бъде отложена в съответствие с променения календар. Рискът от това някои домашни първенства да започват и завършват по-рано или някои национални лиги да започват по различно време в сравнение с други, също е зададен като проблем в документа, но приоритетът ще бъде даден на бившия клуб да завърши кампанията с първоначалния си състав, в опит да се защити интегритета на домашното първенство.

Документът отбелязва, че клубовете, играчите и треньорите трябва да бъдат окуражени да работят заедно и да се съгласят за намаляване на заплатите. Въпреки това, те трябва да помислят и за алтернативата, където е възможно, че споразуменията между клубове и работници са спрени, когато тимовете не играят и не тренират. Освен това е препоръчано ФИФА да използва новосъздадения “Фонд за професионални играчи”, за да подпомогне финансовите затруднения на клубовете.

Междувременно, преди дни Джани Инфантино заяви, че в последно време са се давали по 100 милиона евро за едва ли не всеки играч, но в бъдеще може и да не станем свидетели на повече такива трансфери

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама