Нови главоболия за УЕФА заради забраната за футбол във Франция


Нови главоболия за УЕФА заради забраната за футбол във Франция
Снимка: Getty Images/Guliver

1518 0

По-рано през деня ви съобщихме, че френският министър-председател Едуар Филип забрани всички спортни събития в страната до септември месец, включително и такива пред закрити врата. Това почти сигурно означава, че сезоните във Френските Лига 1 и Лига 2 няма да бъдат довършени и няма да бъдат излъчени шампиони за настоящата кампания.

С това си решение Франция последва примера на Белгия и Холандия, които в последните седмици също обявиха, че футболните им първенства няма да бъдат доиграни. Това обаче създава големи проблеми и нови главоболия за УЕФА. Докато Белгия и Холандия нямат останали представители в Шампионската лига, случаят с Франция не е такъв. Отборът на Пари Сен Жермен вече се класира за четвъртфиналната фаза на най-силния европейски клубен турнир, докато другият френски тим в турнира Олимпик Лион има преднина от един гол преди реванша с Ювентус от осминафиналната фаза.

Създалата се ситуация е проблемна за УЕФА, тъй като наскоро ръководният орган на футбола в Европа обяви плановете си за рестартиране на европейските клубни турнири през месец август. Забраната за футбол във Франция обаче означава, че френските тимове няма как да домакинстват на собствените си терени, когато Шампионската лига бъде подновена. Все още не е ясно как точно ще се процедира, но съществува вариант ПСЖ и Олимпик Лион да домакинстват на стадиони извън Франция. А ето докога европейските първенства трябва да представят плановете си за рестарт пред УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички