И Гарет Саутгейт "жертва" част от заплатата си


И Гарет Саутгейт "жертва" част от заплатата си
Снимка: Getty Images/Gulliver

1031 0

Заплатата на селекционера на английския национален отбор Гарет Саутгейт ще бъде намалена с 30% по време на пандемията от коронавирус. Наставникът е един от хората с най-висока заплата от футболните мениджъри на Острова, като взима по 3 милиона паунда годишно.

Служителите в Английската футболна асоциация, които взимат 50 хиляда паунда или повече годишно ще претърпят намаляне на заплатите с 7.5%, докато висшото ръководство ще получи с 15% по-ниски заплати. Главният изпълнителен директор Марк Бълингам заяви, че това са времена на изпитание и тези решения не се вземат никак лесно. Бълингам добави, че отлагането на мачовете на английския национален отбор, мачовете от ФА Къп и събитията на Уембли ще окажат сериозно финансово въздействие и ще допринесат за загуби от около 100 милиона паунда, които могат да нараснат дори и на 150.

Междувременно наставникът на Уест Хям Дейвид Мойс заяви, че хората в клуба също са съгласни да приемат намаление на заплатите по време на кризата с коронавируса. Треньорът на Борнемут Еди Хау и този на Брайтън Греъм Потър вече доброволно намалиха възнагражденията си, за да намалят финансовите загуби в клубовете по време на липсата на мачове в Английската Висша лига. А ето какви притеснения изрази босът на Бърнли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички