Първи тенисист от АТP е диагностициран с коронавирус


Първи тенисист от АТP е диагностициран с коронавирус

518 0

След като през последните дни и седмици звезди от всякакъв вид спортове споделяха, че са диагностицирани с коронавирус, сега COVID-19 стигна и до ATP. Първият тенисист, който обяви, че притежава вируса е 20-годишният Тиаго Сейбот Уайлд.

Бразилецът е роден на 10 март 2000 година. Той се намира под номер 114 в световната ATP ранглиста, като преди по-малко от месец Уайлд спечели своята първа ATP титла. Това се случи в Сантяго (Чили) на състезанието от категорията 250, където преодоля Каспър Рууд във финала на 1-ви март.

"Здравейте, хора, просто искам да ви уведомя, че съм прихванал COVID-19, но съм се самоизолирал през последната седмица. Освен това се грижа за себе си и следвам инструкциите на лекарите. Това е просто напомняне за всички вас да останете по домовете си. Грижете се за хората, които обичате и нека си помогнем да преодолеем болестта. Останете вкъщи и бъдете здрави" - заяви Уайлд.

Той използва личния си профил в социалната мрежа "Twitter", за да достигне до своите последователи. Междувременно, във вторник (24.03) стана ясно, че официално Олимпийските игри в Токио са отложени с 1 година. Вижте какви ще са последствията от това - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама
Реклама