Бивш играч на Интер: Чувахме линейки на всеки 3 минути, сега намаляха


Бивш играч на Интер: Чувахме линейки на всеки 3 минути, сега намаляха

1610 0

Бившият защитник на Интер Рикардо Фери разкри какъв ужас преживява той и сънародниците му в италианския град Лоди. Бившият италиански национал все пак посочи позитивните неща в ситуацията с епидемията от коронавирус в страната. Фери е на 56 години, Лоди е град в Северна Италия - най-засегнатата част от страната.

"Живея в Лоди, една от първите "червени зони". Видях цялата спешна ситуация със собствените си очи. Изгубих приятели, а други са в болницата. Това е една наистина абсурдна реалност, линейка минаваше по улиците на всеки 3 минути. От информацията, с която разполагам, ситуацията все още е напрегната. В болницата в Лоди няма легла. Тези дни пристигнаха 26 000 маски и още повече в Бергамо. Всичко това благодарение на Интер и на здравната асоциация в Лоди", заяви бившият футболист, цитиран от "Football Italia".

"Хоспитализираха мой 50-годишен приятел, защото имаше симптоми на грип и кашлица. Наскоро той загуби баща си заради вируса. Той също даде положителен тест за коронавирус. Днес е много по-добре, но още е под наблюдение в болницата в Павия. Мислите ми са насочени към лекарите, медицинските сестри и органите на реда", допълни италианецът.

"Доколкото чух, изглежда, че през последните няколко дни има повече изписани, отколкото хоспитализирани. Всеки ден чуваме по-малко линейки. Но улиците са напълно пусти. Редно е да си останете вкъщи, тук има страхотна екипна игра. В такова малко общество всички подържаме връзка, например, предлагаме на възрастните хора да им пазаруваме. Вкъщи съм само от 15 дни. Близо съм до супермаркет, така че, това е добре. Днес се свързах с няколко възрастни хора, който живеят в моя район и се уверих, че са здрави. Те са самотни хора, които се нуждаят от помощ. Лоди е малък град и всички се познаваме", завърши Фери. Междувременно, стана ясно, че бивш президент на Реал мадрид е в тежко състояние, след като се е заразил с вируса. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от SL коментира


Живко, от паралелната реалност, която липсва на Левски

Левски отпадна на полуфиналите за Купата от Локомотив Пловдив, но това бързо остана зад полезрението на „сините“...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама