Бивш играч на Интер: Чувахме линейки на всеки 3 минути, сега намаляха


Бивш играч на Интер: Чувахме линейки на всеки 3 минути, сега намаляха
Снимка: Getty Images/Guliver

3470 0

Бившият защитник на Интер Рикардо Фери разкри какъв ужас преживява той и сънародниците му в италианския град Лоди. Бившият италиански национал все пак посочи позитивните неща в ситуацията с епидемията от коронавирус в страната. Фери е на 56 години, Лоди е град в Северна Италия - най-засегнатата част от страната.

"Живея в Лоди, една от първите "червени зони". Видях цялата спешна ситуация със собствените си очи. Изгубих приятели, а други са в болницата. Това е една наистина абсурдна реалност, линейка минаваше по улиците на всеки 3 минути. От информацията, с която разполагам, ситуацията все още е напрегната. В болницата в Лоди няма легла. Тези дни пристигнаха 26 000 маски и още повече в Бергамо. Всичко това благодарение на Интер и на здравната асоциация в Лоди", заяви бившият футболист, цитиран от "Football Italia".

"Хоспитализираха мой 50-годишен приятел, защото имаше симптоми на грип и кашлица. Наскоро той загуби баща си заради вируса. Той също даде положителен тест за коронавирус. Днес е много по-добре, но още е под наблюдение в болницата в Павия. Мислите ми са насочени към лекарите, медицинските сестри и органите на реда", допълни италианецът.

"Доколкото чух, изглежда, че през последните няколко дни има повече изписани, отколкото хоспитализирани. Всеки ден чуваме по-малко линейки. Но улиците са напълно пусти. Редно е да си останете вкъщи, тук има страхотна екипна игра. В такова малко общество всички подържаме връзка, например, предлагаме на възрастните хора да им пазаруваме. Вкъщи съм само от 15 дни. Близо съм до супермаркет, така че, това е добре. Днес се свързах с няколко възрастни хора, който живеят в моя район и се уверих, че са здрави. Те са самотни хора, които се нуждаят от помощ. Лоди е малък град и всички се познаваме", завърши Фери. Междувременно, стана ясно, че бивш президент на Реал мадрид е в тежко състояние, след като се е заразил с вируса. Вижте подробности в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички