Томази: Невъзможно е да започнем да играем в началото на април


Томази: Невъзможно е да започнем да играем в началото на април

434 0

Президентът на Асоциацията на италианските футболисти Дамиано Томази сподели, че е почти невъзможно мачовете от Серия А да бъдат подновени през месец април. Всички спортове и състезания на Ботуша бяха отменени поне до 3-ти април заради нарастващата зараза от COVID-19.

Дамиано Томази коментира ситуацията пред ‘Che Tempo Che Fа‘. „Невъзможно е да започнем да играем в началото на април. Ако всичко протече добре, може да стартираме през май или през юни. Когато стане въпрос за футбола, хората си мислят, че ние се опитваме да подсигурим единствено футболистите, но зад тях има редица други хора. Първият случай на заболял беше в отбора от Серия Ц Пианезе и човекът, който отговаря за техния екип, все още е в интензивно лечение. Сто души в Ювентус са под карантина“, заяви Томази.

Заболелите от коронавирус футболисти от Серия А нарастват все повече. Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина изрази мнение, че първенството трябва да бъде довършено през лятото и от УЕФА трябва да отложат Евро 2020. А ето как тренира Дрис Мертенс по време на паузата в Калчото.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама
Реклама