Уейн Рууни бесен от поведението на ръководните органи в Англия


Уейн Рууни бесен от поведението на ръководните органи в Англия
Снимка: Gulliver/GettyImages

1781 0

Нападателят на Дарби Каунти Уейн Рууни смята, че правителството и футболните ръководни органи третират футболистите като морски свинчета по време на пандемията от коронавирус. Професионалният футбол в Англия беше отменен до 3-ти април, като подновяването на срещите зависи от ситуацията на Острова след три седмици.

„Седмицата беше притеснителна за играчите, треньорите и техните семейства. Видя се и липсата на лидерство от страна на правителството, Английската футболна асоциация и Висшата лига. Всички останали спортове – тенис, Формула 1, ръгби, голф, футболът в другите страни бяха спрени, а на нас ни се съобщи, че трябва да продължим да тренираме. Мисля, че много от футболистите се запитаха, дали не става въпрос за парите, които се въртят във футбола? Защо да чакаме до петък? Защо Микел Артета трябваше да се разболее, за да се направи правилното нещо? Изглеждаше сякаш футболистите в Англия бяхме третирани като морски свинчета“, заяви Уейн Рууни.

Все още не е ясно по какъв начин ще бъде довършен сезона във Висшата лига след подновяването на първенството. Ето кога се очаква да има повече яснота по темата.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички