БФС обсъжда трети вариант за доиграване на Първа лига


БФС обсъжда трети вариант за доиграване на Първа лига
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2183 0

Ръководството на БФС обсъжда нов план за довършване на сезона в Първа лига, твърди "Тема спорт". Досегашните опции бяха две - доиграване само на оставащите 2 кръга от редовния сезон или на цялото първенство. Сега обаче е предложен и нов вариант, който е много вероятно да бъде предпочетен.

Според него, плейофите ще бъдат съкратени наполовина. По правилник те трябва да се разгърнат в 10 кръга, но според новия вариант ще бъдат само пет. Така отборите трябва да доиграят по седем мача от първенството след паузата. Само Лудогорец и Арда ще изиграят по осем, тъй като мачът помежду им бе отложен.

При този вариант ще остане и баражът за Лига Европа, като той ще противопостави седмия срещу третия или четвъртия в първенството. Двете групи във втората осмица също ще се играят в съкратен вариант - с по 3 вместо по 6 кръга. След това битката за това кой ще се спаси и кой ще играе баражи за оцеляване ще е в по една среща. Планира се първенството да се поднови на 5 или 12 юни. А какви са част от мерките в спорта след падане на карантината вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички