Висшата лига най-вероятно ще се поднови на 1-ви юни


Висшата лига най-вероятно ще се поднови на 1-ви юни
Снимка: Getty Images/Guliver

2021 0

От Висшата лига имат нов план как да довършат първенството. Според „Телеграф“ срещите от елита на Англия ще бъдат подновени на 1-ви юни и ще бъдат играни пред празни трибуни.

Това означава, че оставащата част от сезона в Англия трябва да се изиграе в рамките на шест седмици, което пък от своя страна ще позволи на сезон 2020/21 да започне някъде около 8-ми август. Все още обаче няма нищо официално и от Висшата лига ще продължат да обсъждат идеи. Отлагането на Евро 2020 с една година обаче дава зелена светлина на това предложение, тъй като месец юни ще бъде свободен за доиграването на клубните срещи.

През миналата седмица стана ясно, че професионален футбол в Англия няма да се играе преди 30-ти април. Беше постигнато и споразумение, според което кампанията във Висшата лига ще бъде удължена за неопределен период от време. Това означава, че все пак Ливърпул ще имат възможността да вдигнат титлата в Англия в средата на юни. Мърсисайдци се нуждаят от още само две победи, за да станат шампиони на страната. А ето какво ще може би ще се случи с настоящия сезон във ФА Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички