Карло Анчелоти: Футболистите на Евертън все още не са в пълна изолация


Карло Анчелоти: Футболистите на Евертън все още не са в пълна изолация
Снимка: Gulliver/GettyImages

2741 0

Наставникът на Евертън Карло Анчелоти сподели, че „карамелите“ не са напълно самоизолирани заради коронавируса, но взимат превантивни мерки. Италианският мениждър трябваше да изведе своя тим срещу Ливърпул в дербито на Мърсисайд в понеделник, но мачовете от Английската Висша лига бяха отложени заради пандемията от коронавирус.

Анчелоти коментира създалата се ситуация пред „Гадзета дело Спорт“, като добави, че Висшата лига е взела правилно решение, като е отменила всички мачове от надпреварата. „Не сме напълно самоизолирани, но взехме някои превантивни мерки, след като футболист от тима вдигна температура. Но температурата му спадна и това е най-важното нещо в момента.“

„Висшата лига спря в момента в крайна сметка и беше време това да се случи. Това беше правилното решение, като се има предвид моментния сценарий. Нямаше как да продължим. Здравето е най-важното нещо за всички – отбори, медия, фенове, всички, които работят във футбола. На теория имаме намерение да се върнем на работа до 22-ри март, но ако ситуацията се влоши, как дори бихме могли да си помислим за това? Ако коронавируса се разпространява скоростно, футболът не може да бъде подновен.

А ето кога се очаква да бъде решена съдбата на сезона в Англия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички