Летният трансферен прозорец ще бъде преместен, а договорите автоматично удължени


Летният трансферен прозорец ще бъде преместен, а договорите автоматично удължени
Снимка: Getty Images/Guliver

2250 0

Летният трансферен прозорец ще бъде преместен и договорите, приключващи на 30 юни, ще бъдат удължени за кратък период. Тези предложения са били одобрени от всички заинтересовани страни и то ФИФА съвсем скоро ще го обявят и официално, като се твърди, че документът вече е изпратен до футболните федерации.

Първият основен момент, посочен в документа, е, че договорите на играчите ще бъдат автоматично удължени след 30 юни и ще важат до края на сезона. Няма фиксирана дата за приключване на договорите. Ако играч подпише за друг клуб след 30 юни, той няма да влезе в сила до края на сезона. Когато има спор между клубовете за даден играч, договорът, който играчът е в сила, ще има превес над новия клуб, за който са подписали.

Вторият основен момент в документа се отнася до трансферния прозорец, който ще продължи 16 седмици. Всяка Футболна федерация ще има свободата да въвежда избраните от тях дати, винаги при условие че не надвишават 16-те седмици, установени от ФИФА. Прозорците могат да бъдат през август и септември през лятото, както и декември и януари, или януари и февруари през зимата.  Също така ФИФА съобщи за голяма промяна за Олимпийските игри през 2021 година (повече по темата вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички