Кристиано Роналдо е дал страхотната идея, на която всички в Португалия се съгласили


Кристиано Роналдо е дал страхотната идея, на която всички в Португалия се съгласили
Снимка: Getty Images/Guliver

5018 0

Играчът на Манчестър Сити и съотборник в националния отбор на Португалия с Кристиано Роналдо - Бернардо Силва, разкри, че именно петкратният носител на "Златната топка" е дал идеята футболистите да подпомогнат аматьорските клубове в страната.

"Всъщност той (Роналдо) бе този, който даде идеята да дарим бонусите си. Класирахме се за Евро 2020, което ще се проведе през 2021 година. Той даде идеята да дарим част от бонуса си, така че, мисля, че всички наши играчи ще дарят 50 процента от бонуса за класирането. В този дух решихме да помогнем на аматьорските клубове поради огромната разлика между тях и професионалните. Все пак, никой от нас не трябва да забравя откъде е тръгнал" - споделя Силва.

Португалия се класира за Европейското първенство по футбол още през ноември месец, когато победи Люксембург. Тогава Роналдо вкара своя 99-и гол с националната фланелка на "мореплавателите". Единственият играч, вкарал 100 гола с национална фланелка е легендата на Иран - Али Даи. Роналдо вече можеше да е станал 2-рият играч с този рекорд, ако не бе коронавирусът. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички