Какво ще се случи с двубоя за класиране на Евро 2020 между България и Унгария?


Какво ще се случи с двубоя за класиране на Евро 2020 между България и Унгария?
Снимка: БГНЕС

3569 0

Атаката на коронавируса върху спорта и футбола продължава да бъде все по-яростна. След отмяната на двубоите на голяма част от първенствата на Стария континент, последва стопиране и на родния шампионат, след като от БФС официално го обявиха със съобщение.

Решението до голяма степен бе продиктувано и от обявеното извънредно положение в България, минути преди реакцията на БФС. Малко след това, от УЕФА, пък, съобщиха, че срещите от Шампионска лига и Лига Европа, които по програма трябваше да се играят на 17, 18 и 19 март, също са отменени.

При тези решения на БФС и на УЕФА логично възниква въпросът у българския фен - дали баражът срещу Унгария ще бъде също отменен. До този момент няма официална информация за това нито от БФС, нито от УЕФА. Срещата е под егидата на централата в Нион, като евентуалната отмяна трябва да дойде именно оттам.

Въпреки това, пресаташето на БФС заяви, че евентуалното решение за отмяна ще дойде от нашия съюз: "Към момента (за мача България – Унгария) това е казус, който не само България има. Доста други страни също обявиха извънредно положение и взеха доста сериозни мерки. Що се отнася до мача срещу Унгария, това не е решение на УЕФА, а на БФС, което зависи от решението на държавните власти. Всичко това ще бъде решено във вторник, когато ще бъдат представени всички казуси на 55-те страни членки. Към момента Българският футболен съюз работи по организацията на мача с Унгария  за класиране на Европейското първенство по футбол като мач без присъствие на зрители и журналисти, т.е. мач при закрити врата. Правя уточнението, че във вторник всичко това може да се промени" - заяви Христо Запрянов пред "Дарик".

Той допълни още, че за този момент не е обсъждан вариант за провеждане на мача в друга страна, като още веднъж подчерта важността на срещата във вторник: "Не е обсъждан вариант мачът да се проведе в друга държава. Това ще бъде решено на конферентния разговор с президента на УЕФА и останалите страни членки. Към момента ситуацията е такава – България – Унгария би трябвало да се играе при закрити врата, но във вторник ситуацията може и да се промени. Решението, което беше днес касае професионалния ни футбол, а именно Първа и Втора лига".

Предвид всичко това, можем да заключим, че главен отговорник за провеждането на двубоя ще бъде БФС, като със сигурност УЕФА също ще има своята немалка роля в това. Всичко зависи най-вече от провеждането на съдбоносната за целия европейски футбол (вкл. и за Евро 2020) голяма среща във вторник - 17.03. Кой ще присъства на нея, както и повече подробности за нея - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички