В Германия стадионите може да са пусти още 18 месеца


В Германия стадионите може да са пусти още 18 месеца
Снимка: Guliver/GettyImages

1200 0

Научен експерт даде доста тъжна прогноза, отнасяща се за феновете и по-специално за Германия. По-рано бе прогнозирано, че стадионите може да останат пусти до 2021 година, но според Георг Хауг срокът може да се удължи.

Футболните фенове и хората, обичащи да ходят по концерти може да нямат възможността да видят своя любим отбор или банда на живо в Германия за 18 месеца поради коронавируса. "Затварянето на стадионите и музикалните зали в Германия до по-голямата част от 2021 „ще бъде със сигурност много мъдро“, смята Георг Хауг, президент на Академията на науките Леополдина, която съветва правителството на Ангела Меркел по отношение на мерките за справяне със заразата.

В интервю, излъчено по местната телевизия ARD, Хауг добави, че „по отношение на това дали ще продължи година и половина, трябва да почакаме и да разберем – има и по-оптимистични сценарии за ситуацията“. "Със сигурност обаче ще продължи още няколко месеца, може да продължи до година и половина“. Германската футболна лига (ДФЛ) преустанови всички мачове от Бундеслигата на 13 март, но ще проведе среща в петък, за да обсъди дали футболът може да бъде рестартиран в началото на май, най-вероятно при закрити врати. Лигата ще се нуждае от разрешението на здравните власти за подновяването на шампионата. Затворени от средата на март насам, концертните зали и спортните съоръжения в Германия остават такива до второ нареждане. А кога се планува да се поднови френската Лига 1 - вижте в този материал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички