Вирусолог с мрачна прогноза: Без футбол до 2021 г.


Вирусолог с мрачна прогноза: Без футбол до 2021 г.

13499 0

Немски вирусолог направи доста мрачна прогноза, според която отново ще се подновят футболните срещи. Надежата на повечето ръководни органи във футбола е той да се завърне през май или юни месец. Според специалиста Йонас Шмидт обаче това няма да се случи до 2021 година.

"Не мисля, че е възможно да говорим за играенето на мачове през април. Дори и пред затворени врата, защото е възможно хора да се събират по домовете си, за да гледат. Аз съм убеден, че ние ще имам възможност да започнем отново с футбола през следващата година. Не смятам, че е реалистично настоящият сезон да завърши", заяви той пред NRD.

Бундеслигата бе едно от последните първенства, което реши да спре със срещите, като до последно се надяваше, че ще може ппне още един кръг да се изиграе без публика миналия уикенд. Очевидно сериозността на разпространението на коронавируса из цяла Европа, както и голямата доза критики, които бяха отправени от не една и две страни към федерацията, вразумиха ръководството да преустанови Бундеслигата. Междувременно, точно играчите на немски тим бяха първите, които се съгласиха да намалят заплатите си заради кризата.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама