Вирусолог с мрачна прогноза: Без футбол до 2021 г.


Вирусолог с мрачна прогноза: Без футбол до 2021 г.
Снимка: Getty Images/Gulliver

15538 0

Немски вирусолог направи доста мрачна прогноза, според която отново ще се подновят футболните срещи. Надежата на повечето ръководни органи във футбола е той да се завърне през май или юни месец. Според специалиста Йонас Шмидт обаче това няма да се случи до 2021 година.

"Не мисля, че е възможно да говорим за играенето на мачове през април. Дори и пред затворени врата, защото е възможно хора да се събират по домовете си, за да гледат. Аз съм убеден, че ние ще имам възможност да започнем отново с футбола през следващата година. Не смятам, че е реалистично настоящият сезон да завърши", заяви той пред NRD.

Бундеслигата бе едно от последните първенства, което реши да спре със срещите, като до последно се надяваше, че ще може ппне още един кръг да се изиграе без публика миналия уикенд. Очевидно сериозността на разпространението на коронавируса из цяла Европа, както и голямата доза критики, които бяха отправени от не една и две страни към федерацията, вразумиха ръководството да преустанови Бундеслигата. Междувременно, точно играчите на немски тим бяха първите, които се съгласиха да намалят заплатите си заради кризата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички