Ще вземе ли Ливърпул титлата, ако прекратят Висшата лига?


Ще вземе ли Ливърпул титлата, ако прекратят Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

3755 0

Един от големите въпроси е какво ще случи с първенствата, след като бяха прекратени заради пандемията от коронавируса. И по-точно, ако се доиграят как ще бъде определен шампионът, тъй като изглежда почти невъзможно всички двубои да се доиграят, както е по програма.

Според авторитетното издание The Telegraph Ливърпул ще получи титлата си във Висшата лига. Мърсисайдци водеят с 25 точки преднина и им трябват още две победи, за да си осигурят шампионската титла за първи път от 30 години. В Англия са на мнение, че тази огромна разлика няма как да бъде скъсена или стопена, и затова отборът на Юрген Клоп ще бъде определен за новия шампион във Висшата лига.

По-рано от отново от същото издание написаха, че няма регламент, който да гласи какво би се случило с даден сезон, ако се случат подобни събития. Но един от директорите в конкретен футболен клуб е разкрил, че има противопоставяне на идеята хората на Юрген Клоп да бъдат обявени за шампиони през този сезон, след като вирусът прави така, че може да направи вторият най-дълго спрян процес в историята на футбола в Англия след Втората световна война.

Към този момент официално обявената дата за подновяване на шампионата в Англия е 3 април, но това е доста малко вероятно да се случи. Дори се появи информация, че до септември месец Европа може да остане без футбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички