Все повече клубове искат анулиране на сезона във Висшата лига


Все повече клубове искат анулиране на сезона във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

7411 0

Нараства броят на клубовете от Англия, които не желаят Висшата лига да се доиграва, твърди британското издание The Athletic. Както е известно, футболът на Острова е спрян до 30 април, а в момента се обмисля какво да бъде бъдещето му отвъд тази дата.

Само преди няколко седмици повечето клубове в страната се обединиха около идеята, че първенството трябва да бъде доиграно, независимо от това, че ще излезе от рамките на плануваните дати. Именно заради това бе отложено и Евро 2020 - за да се доиграят първенствата в отделните страни.

Все още обаче не може да се предвиди докога ще продължи пандемията от коронавируса, а мнозина на Острова смятат, че вирусът няма да позволи на отборите от топ първенствата на Европа да доиграят срещите си до лятото. Заради това все повече отбори в Анлглия настояват сезонът да бъде анулиран.

Подобно решение ще засегне най-тежко Ливърпул, който е убедителен лидер в подреждането и се нуждае от само две победи, за да спечели така бленуваната титла, чакана в продължение на 30 години. Анулирането на сезона може да се случи само ако 14 или повече отбора от Премиър лийг гласуват за това. 

"В момента на никого не му е до футбол. Бихме изглеждали като капризни дечица", споделя футболен деятел на Острова, пожелал анонимност. "Проблемът с COVID-19 ще става все по-сериозен и няма как да се говори за възобновяване на тренировъчния процес. Със заразата можем да се справим леко само ако през следващите 2-3 месеца всички си останем вкъщи", добавя друг анонимен футболен човек пред британското издание.

Междувременно може да прочетете разтърсващата история за живота на Роберто Фирмино, тръгнала от бедния квартал Трапиче де Бара и достигнала до митичния "Анфийлд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички