Играчите на Барселона не са се съгласили да намалят заплатите си, Бартомеу мисли нов вариант


Играчите на Барселона не са се съгласили да намалят заплатите си, Бартомеу мисли нов вариант
Снимка: Getty Images/Gulliver

11795 0

Играчите на Барселона са отказали да намалят заплатите си, каквото бе предложението на ръководството на каталаунците. От испанския клуб се опитват да намалят разходите си, за да избегнат криза, която може да предизвика пандемията от коронавируса.

Президентът Хосеп Мария Бартомеу се опита да убеди играчите да приемат предложение, което според различни източници е донякъде по-щедро от направеното от други професионални отбори.

Предложението е по схемата за временно уволнение на Испания (известна като ERTE) ще позволи на всички професионални отбори на клуба да намалят 70 процента от заплатите си, докато не играят по време на извънредното положение.

Въпреки това, Бартомеу обмисля да предложи определени "компенсации“ на играчите от първия отбор, така че намалението им да не надхвърли 50 процента - с мотива, че първият отбор е отговорен за генерирането на значително по-голям доход, отколкото останалите отбори.

И докато капитаните на каталунците отхвърлиха предложението, клубът реши да упражни законното си право в извънредното положение да предприеме мерки и без одобрението на играча - нещо, което бордът смята за необходимо за смекчаване на финансовото въздействие от коронавирусната криза. Освен това от Барселона са наясно с кои играчи смятат да се разделят през лятото.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички