Потвърдено: Микел Артета има коронавирус, какво следва за Висшата лига?


Потвърдено: Микел Артета има коронавирус, какво следва за Висшата лига?
Снимка: Getty Images/Guliver

5399 0

Само часове, след като беше обявено, че мачовете от английската Висша лига ще се изиграят не само по програма, но и пред публика, стана ясно, че мениджърът на Арсенал Микел Артета е дал позитивен резултат на тест за коронавирус, информираха от клуба. 

Веднага след научаването на новината клубната база е била затворена, а всички в клуба, които са имали какъвто и да е контакт с испанския мениджър, са поставени под карантина. Очаквано, в това число влизат всички футболисти от първия отбор на "артилеристите", както и помощниците на Артета в лондонския тим. 

Мачът на тима срещу Брайтън този уикенд ще бъде отменен официално, тъй като периодът на карантина е минимум 14 дни. "Това е много разочароващо, но направих теста, след като се почувствах зле. Ще се завърна на работа в момента, в който това ми бъде позволено", се казва в официалното съобщение на треньора на Арсенал. 

Още в петък сутринта представители на Футболната асоциация и Премиър лийг ще се срещнат, за да решат дали при това положение не трябва да прекратят първенство за неопределен период от време. По подобен начин беше отложено първенството в Испания, след като Реал Мадрид бе поставен под карантина. 

В последните часове на четвъртък стана ясно, че Бенжемен Менди от състава на Манчестър Сити е поставен под карантина, тъй като член на неговото семейство е бил диагностициран с коронавирус. Всички информации и новини от последните дни, свързани с коронавирус и спорта четете в тази статия на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички