Зам-здравният министър на Италия: Малко вероятно е Серия А да се поднови


Зам-здравният министър на Италия: Малко вероятно е Серия А да се поднови
Снимка: Getty Images/Guliver

1412 0

Продължаването на италианската Серия А на фона на пандемията от коронавирус е малко вероятно. Това мнение изказа заместник-министърът на здравеопазването на Италия Пиерпаоло Силери, цитиран от журналиста от beIN Sports Танкреди Палмери. По-рано италианският журналист съобщи, че правителството на страната планира да забрани провеждането в Италия на мачове в присъствието на зрители до януари 2021 г.

"Малко вероятно е в настоящата ситуация шампионатът да се поднови", отбеляза Силери. Серия А бе преустановена в началото на месец март след пандемията от коронавирус. Президентът на Футболната федерация на Италия вече каза, че турнирът хипотетично може да бъде подновен на 17 май. Той не изключи варианта, при който шампионатът да завърши през септември-октомври.

В Серия А отборите са изиграли по 25-26 мача от 38 планирани. Лидер е Ювентус с 63 точки, следван от Лацио с 62 и Интер с 54. Турнирът за Купата на Италия също бе прекратен в полуфиналната фаза. Италия е третата най-засегната страна от коронавирусната инфекция в света след САЩ и Испания. Заразени са 162 500 човека, смъртните случаи са над 21 000, оздравели са повече от 35 000. А ето при какви обстоятелства се обмисля подновяването на шампионата на Ботуша. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички