Сезонът във Висшата лига се подновява в началото на юни


Сезонът във Висшата лига се подновява в началото на юни
Снимка: Gulliver/GettyImages

1885 0

Английската Висша лига е постигнала предварително споразумение шампионатът да бъде подновен в началото на месец юни. Мачовете от английския футболен елит бяха отменени заради пандемията от коронавирус, която повлия сериозно на света на спорта.

Според Дейвид Мадок от „Мирър“ в петък се е провела спешна среща между официални лица от Висшата лига и правителството на Великобритания. Идеята е срещите да бъдат проведени през лятото под стриктен контрол и пред празни трибуни, като играчите ще бъдат поставени под изолация възможно най-дълго, за да се ограничат контактите им с други хора. Мадок добавя, че всеобщото мнение във Великобритания е, че ситуацията с коронавируса няма да е толкова критична след няколко седмици, което ще създаде по-безопасни условия за провеждането на срещите. Тъй като мачовете ще се играят през юни, се очаква футболистите да подновят тренировки в средата на май. Обсъжда се и вариант мачовете да се излъчват безплатно по телевизията, след като феновете няма да могат да бъдат на стадионите.

Висшата лига бе прекратена в средата на месец март, след като мендижърът на Арсенал Микел Артета и крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой дадоха положителни проби на теста за коронавирус. Във временното класиране води Ливърпул с 82 точки, следван от Манчестър Сити с 57. А ето защо играчите в Англия не желаят да намаляват заплатите си по време на пандемията от коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички