Роналдо и неговият агент с дарение към португалски болници за битката с коронавируса


Роналдо и неговият агент с дарение към португалски болници за битката с коронавируса

2479 0

Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо и неговият агент Жорже Мендеш даряват животоспасяващо оборудване на португалските болници, борещи се да излекуват заразени с коронавирус пациенти.

"Бихме искали да благодарим на Роналдо и Мендеш за инициативата, която е толкова полезна в това време, в което страната се нуждае от всяка една помощ”, сподели Пауло Барбоза, президентът на административния съвет на лисабонската болница "Санта Мария".

Двамата ще дарят оборудване за две отделения болницата, като ще осигурят в отделенията по 10 легла във всяко, вентилатори, апарати за следене на сърдечния ритъм, помпи за вливане и спринцовки, обявиха от болницата в свое изявление. В Порто, вторият по големина град в страната, португалската двойка ще осигури едно отделение в болница “Санто Антонио” с 15 легла за интензивно лечение, вентилатори, монитори и друго оборудване. Трите отделения ще бъдат кръстени на Роналдо и Мендеш. “

В Португалия има регистрирани 2 362 случая и 29 жертви, далеч по-малко отколкото в Италия и Испания, но здравната система на страната вече е под голямо напрежение. По време на интервю за телевизия TVI в понеделник, премиерът Антонио Коща заяви, че публичните болници на страната имат 1 142 вентилатора, а частните са с допълнителни 250. 

А ето как Кристиано Роналдо учи децата си да се предпазват от коронавируса.

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Легенда разсипа Уайлдър: Той просто не може да се боксира

Дионтей Уайлдър е роден с нокаутираща сила, която не може да се научи, но така и не разви техниката си и просто...

Реклама
Реклама