Официално: Футбол от испанската Ла Лига няма да има!


Официално: Футбол от испанската Ла Лига няма да има!
Снимка: Getty Images/Guliver

4376 0

От Ла Лига обявиха, че сезонът ще бъде стопиран заради коронавируса. Всичко тръгва от това, че баскетболният отбор на Реал Мадрид е имал един играч с позитивна проба, заради което и футболният тим е бил поставен под карантина.

"С оглед на обстоятелствата от тази сутрин относно карантината, която е наложена в Реал Мадрид, и потенциалните положителни проби в други клубове от страната, Ла Лига смята, че вече наличните обстоятелства позволяват преминаването към следващата фаза от протокола срещу COVID - 19" - започнаха от ръководството на испанското първенство.

"Следователно, в съответствие с упоменатите в Кралската федерация мерки, приемаме стопирането на първенството в рамките на поне следващите две седмици. Това решение ще бъде преразгледано след края на престоя под карантина на клубовете, които са засегнати или при други ситуации, които могат да възникнат" - обясняват от Ла Лига.

Също така е допълнено, че те, в качеството си на организатор на цялото първенство, са се свързали и са уведомили Кралската испанска футболна федерация, Националния спортен съвет и всички клубове, които участват в испанското първенство.

Поначало от Ла Лига нямаха желание да прекъсват цялото първенство, което трябваше да започне в петък (13.03) с двубоя между Реал Мадрид и Ейбар. Съветите от асоциацията на испанските футболисти, Кралската испанска футболна федерация и дори испанското правителство обаче склониха Ла Лига да вземе това решение.

Следете цялата ситуация с коронавируса в света на спорта НА ЖИВО - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички