Сезон 2020/21 в Шампионска лига и Лига Европа започва през октомври?


Сезон 2020/21 в Шампионска лига и Лига Европа започва през октомври?

1124 0

Европейската футболна централа УЕФА вече е определила началната дата на груповата фаза на Шампионска лига и Лига Европа за сезон 2020/21, твърди каталунският вестник "Спорт". Мачовете от първия кръг на най-престижния клубен турнир на нашия континент ще започнат във вторник, 20 октомври, и ще продължат в сряда.

В четвъртък, 22 октомври, ще започне груповата фаза на Лига Европа. Това е с месец по-късно от миналогидшното начало на евротурнирите. Настоящият сезон започна на 17 септември.

Квалификационният етап в двата турнира ще започне в края на юли, началото на август. Вторият квалификационен кръг в Шампионска лига ще се проведе на 29 август, а в Лига Европа - на 26 август. А кога ще са финалите в двата турнира за настоящия сезон, отново според слухове в медиите) вижте в този материал.

Както е известно, футболът в Европа беше спрян заради пандемията от коронавирус в средата на март. Единствено белоруското първенство продължава да се играе, при това без забрана за публика. Междувременно, епидемиолог и политик обвиниха мачове в Шампионска лига за разпалването на заразата в Ломбардия и донякъде в Испания. Вижте повече в този и този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама