Член на МОК: Олимпиадата ще бъде отложена, най-вероятно за 2021 г.


Член на МОК: Олимпиадата ще бъде отложена, най-вероятно за 2021 г.
Снимка: Getty Images/Gulliver

4521 0

В крайна сметка Олимпийските игри 2020 в Токио ще бъдат отложени заради пандемията от коронавируса. Това заяви членът на межународния олимпийски комитет Дик Паунд пред USA YToday.

"На база на информацията, която имеме, то решението за отлагането бе взето. Все още не са ясни точно параметрите и кога ще проведат, но е ясно, че няма да започнат на 24 юли. Това знам", заяви той и допълни, че очаква Игрите да бъдат преместени за 2021 година. Предстои да бъдат изгладени и някои подробности около взетото решение.

Все още няма официално потвърждение, но Паунд сподели, че в скоро време ще има и такова. "Всичко е на етапи. Ще отложим това и ще започнем да се справяме с всички последствия за преместването на Олимпиадата, а те ще са огромни".

Редица страни поискаха Олимпиадата да бъде отложена, но от МОК до последно упорстваха и отказваха. Това бе едно от последните големи форуми, което отказваше да се предаде на пандемията от коронавирус. По-рано днес Канада и Австралия директно обявиха, че ако Игрите са през лятото, то те няма да изпратят отборите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички