Член на МОК: Олимпиадата ще бъде отложена, най-вероятно за 2021 г.


Член на МОК: Олимпиадата ще бъде отложена, най-вероятно за 2021 г.

3405 0

В крайна сметка Олимпийските игри 2020 в Токио ще бъдат отложени заради пандемията от коронавируса. Това заяви членът на межународния олимпийски комитет Дик Паунд пред USA YToday.

"На база на информацията, която имеме, то решението за отлагането бе взето. Все още не са ясни точно параметрите и кога ще проведат, но е ясно, че няма да започнат на 24 юли. Това знам", заяви той и допълни, че очаква Игрите да бъдат преместени за 2021 година. Предстои да бъдат изгладени и някои подробности около взетото решение.

Все още няма официално потвърждение, но Паунд сподели, че в скоро време ще има и такова. "Всичко е на етапи. Ще отложим това и ще започнем да се справяме с всички последствия за преместването на Олимпиадата, а те ще са огромни".

Редица страни поискаха Олимпиадата да бъде отложена, но от МОК до последно упорстваха и отказваха. Това бе едно от последните големи форуми, което отказваше да се предаде на пандемията от коронавирус. По-рано днес Канада и Австралия директно обявиха, че ако Игрите са през лятото, то те няма да изпратят отборите си.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


ВИДЕО: Фюри облиза стичащата се по врата на Уайлдър кръв

Тайсън Фюри спази не само обещанието си да нокаутира Дионтей Уайлдър, ами да превърне реванша между двамата...

Реклама
Реклама