Италианските тимове единодушни: Ще доиграем сезона


Италианските тимове единодушни: Ще доиграем сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1016 0

Всички 20 отбора в Италианската Серия А са се обединили около идеята кампанията в елита на Италия да бъде доиграна. Това стана ясно на видеоконферентна среща между представители на всички елитни тимове на Ботуша и ръководни лица от италианския футболен шампионат.

„Асамблеята на Италианското първенство Серия А се срещна тази сутрин и потвърди, че всички 20 клуба единодушно са взели решение по време на видеоконферентна връзка шампионатът в Италия да бъде довършен. Това, разбира се, ще се случи, ако правителството го разреши и ще бъде в пълно съответствие с правилата за защита на здравето и безопасността“ съобщава ръководният орган на италианския футболен шампионат. „Възобновяването на спортната активност ще се проведе в съотвествие с указанията от ФИФА и УЕФА и решенията на Италианската футболна федерация, както и в съотвествие с медицинските протоколи за защита на играчите и персонала“.

Футболът в Италианската Серия А бе прекъснат от 8-ми март насам. Във временното класиране води тимът на Ювентус, с точка пред втория Лацио. А ето какво е мнението на спортния министър на Италия за подновяването на шампионата в Серия А.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички