Шефът на ФИФА: Би било повече от безотговорно да се подновяват първенствата, ако не е 100% безопасно


Шефът на ФИФА: Би било повече от безотговорно да се подновяват първенствата, ако не е 100% безопасно
Снимка: Getty Images/Guliver

1337 0

Президентът на ФИФА Джани Инфантино още веднъж изрази намерението си да използва големите финансови резерви на организацията, за да подпомогне футбола по целия свят по време на кризата с коронавируса и след нейния край.

Още в края на март Инфантино обяви, че световната футболна централа ще посегне към запасите си от 2,7 милиарда евро във времената на криза, а днес той потвърди това намерение. "ФИФА се радва на добра репутация на финансовите пазари. Това ни помогна да изградим солидна фондация с големи резерви. Но тези резерви не са пари на ФИФА, те са на целия футболен свят. Така че когато футболът е в нужда, трябва да помислим как можем да помогнем. Това е наша отговорност и наш дълг", каза Инфантино.

"Приоритетът ни, принципът ни, който използваме за всичките си турнири, е, че здравето е на първо място. Не мога да подчертая достатъчно това. Няма мач, състезание, първенство, което да си струва рискуването на един човешки живот. Всеки по света трябва е напълно наясно с това. Би било повече от безотговорно да се подновяват първенства, ако нещата не е на 100% безопасно".

Президентът на ФИФА изтъкна, че вече са започнали консултантските процеси за оценка на финансовия отпечатък на пандемията върху футбола по света, като идеята е след това да се изгради финансов фонд, който ще се управлява като независима структура. "Трябва да знаете, че ние ще бъдем там, където имат нужда от нас. Ще намерим решенията заедно. Няма да останете сами. Светът ще знае къде отиват парите и защо те отиват там", коментира Инфантино.

А кои са новите правила във футбола, които ще влязат в сила от 1 юли - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички