ЦСКА поиска финансова помощ от БФС за всички клубове


ЦСКА поиска финансова помощ от БФС за всички клубове

1610 0

От ЦСКА публикуваха открито писмо към Българския футболен съюз, като поиска от родната футболна централа да предприеме мерки, с които да се компенсират загубите на родните клубове по време на извънредното положение. Както е известно, то засегна и футбола, като поне един месец няма да има мачове. Това означава, че клубовете няма от къде да получават свежи финансови средства, но задълженията им към персонал и играчи - остават.

"При настъпилите форсмажорни обстоятелства и въведеното извънредно положение в България за ограничаване на епидемията от COVID-19, която обхвана целия свят, солидарно и логично и футболното първенство в България бе спряно за неопределено време. Ние като клуб изпълняваме стриктно всички разпоредби на държавните органи и институции, с надеждата, че нещата скоро ще се върнат в обичайния си ритъм", пишат "червените" на сайта си. 

Допълват още, че като "търговско дружество, редовно плащащо данъците си и осигуряващо работа и прехрана на немалко персонал, сме притеснени от последиците, предизвикани от спирането на българския шампионат. "Клубът ни няма как да генерира приходи през този период от своята спортна и маркетингова дейност, което ще доведе до големи финансови загуби от неизпълнени рекламни и спонсорски договори, продажба на билети, както и от планувани трансфери на свои футболист".

От клуба твърдят, че ще продължат да са изряден данъкоплатец към държавата, както и коректен работодател, но това ще изисква сериозни финансови средства. Именно заради това се търси и съдействие към всички професионални клубове. "Призоваваме Ви да окажете съдействие както на нас, така и на другите български професионални клубове и съвместно с държавата и правителството да предприемете наложителни стъпки, координирайки и изработвайки механизъм за компенсиране на тези загуби. Убедени сме, че БФС има начини, по които това може да стане. Например в Италия вече са регламентирани подобни мерки за подпомагане на местните футболни клубове. Вярваме, че със съвместни усилия ще успеем постигнем запазване на футболното първенство от провал и предотвратим ненужни фалити на някои от клубовете", се казва още в отвореното писмо. 

А какъв призив отправиха звездите на ЦСКА заради коронавируса - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама