Форматът от Световното може да се пренесе и в Англия, за да завърши сезона


Форматът от Световното може да се пренесе и в Англия, за да завърши сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

1759 0

Висшата лига е разработила план, според който клубовете да играят двубои в "изолирани лагери" в стил Световото първенството в два района в Англия - Лондон и Мидладс. Идеята е двубоите да се изиграят през юни и юли, за да се опитат да завършат сезон 2019/20 на фона на пандемията на коронавирус.

Футболните власти са дискутирали различните идеи през уикенда, като двубоите пред затворени врата все още се смятат за най-вероятното решение. Идеята за изолирани лагери е тази, към която клубовете продължават да се връщат и набира все по-голяма популярност.

Огромните договори за излъчване и други финансови проблеми засилиха натиска върху клубовете да завършат сезона, но едно значително предимство на идеята е, че това ще бъде "телевизионно мега събитие". Според The Independent са изготвени планове за телевизионно предаване на всички останали 92 мача - всеки ден през летните месеци.

За да се изпълни обаче плана, клубовете и техните служители ще бъдат настанени в хотели далеч от техните семейства, точно както в международен турнир - макар и с пълни условия за тестване и карантина. Целта е да се намали рискът от заразяване на Covid-19, тъй като дори един случай би могъл да провали целия план. Освен това се твърди, че отборите ще имат и двуседмична "предсезонна подготовка", за да възвърнат формата си. По-рано пък играчите от Висшата лига недоволстваха от потенциалната програма до края на първенството - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички