От Левски официално обявиха: Във връзка с извънредното положение - намаляме заплатите с 50%


От Левски официално обявиха: Във връзка с извънредното положение - намаляме заплатите с 50%
Снимка: Оф. сайт на Левски

10175 0

Вторият във временното класиране на българската Първа лига - Левски, обяви, че заплатите в клуба ще бъдат намалени с 50% предвид извънредното положение, в което се намира страната поради ситуацията с коронавируса.

Първенството у нас, както и почти във всички европейски страни, е прекъснато, като не е ясно за колко време. Това значи най-просто казано - разходи без приходи за клубовете. Не един и два европейски гранда вече намалиха заплатите на своите футболисти, а ето какво обяви Левски на официалния си сайт:

"На вниманието на медиите и „синята“ общественост:

Ръководството на ПФК „Левски“ стартира процедура по подписване на анекси към договорите на играчите от първия отбор, спрямо които заплатите на футболистите ще бъдат намалени с 50 % за периода, в който те не тренират и са възпрепятствани да изпълняват служебните си задължения.

Решението идва във връзка с извънредното положение в Република България като мярка за справяне с вируса COVID-19, препоръките от Медицинската комисия към БФС от 17.03.2020 г. и спирането на първенството в Първа лига".

Припомняме, че ситуацията от финансова гледна точка в "синия" клуб и без това не е цветуща, след като остана без генерален спонсор. Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, призна, че искат първенството да продължи, защото в противен случай би било пагубно за клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички