Ето какво ще се случи с играчите с изтичащи договори във Висшата лига


Ето какво ще се случи с играчите с изтичащи договори във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1414 0

Един от водещите спортни адвокати в Англия Ник Де Марко е заявил, че футболистите, чиито договори изтичат в края на юни, ще са напълно свободни да напуснат клубовете си, когато те изтекат. По-рано през седмицата ФИФА предложи контрактите да бъдат удължени до периода, в който сезонът приключи.

Де Марко обаче казва, че препоръките на централата не могат да бъдат изпълнени съгласно английското законодателство за заетостта. „Те не могат да бъдат принудени да продължат да играят за клуба по закон. Никой не може да ги принуди да го направят - нито ФИФА, нито Футболната асоциация, нито клубът или някой друг. Ако искат да си тръгнат, всичко зависи от тях, но ще има значение дали от финансова гледна точка това има смисъл за тях. Това, което най-вероятно ще се е случи, е договорите да бъдат удължени за кратък период от време без промяна в заплащането. Това надали ще се хареса на всички и не може да бъде наложено на сила в Англия.“

„Например ако си футболист, който е към края на своя договор и евентуално към края на своята кариера, може би би бил склонен да подпишеш краткосрочно удължение на контракта. Ако пък си отбор от долните дивизии и не си в добро финансово състояние, едва ли би имал желание да плащаш на футболисти след 30-ти юни. Зависи кой как се разбере с клуба“, каза Ник Де Марко. А ето кой тим от Висшата лига се договори с играчите си за намаляване на заплатите.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички