Стоичков: Ям много чесън, лук, пия топла вода и взимам дълги горещи душове


Стоичков: Ям много чесън, лук, пия топла вода и взимам дълги горещи душове
Снимка: Актуално

6150 0

Един от най-знатните българи по цял свят - бившият футболист Христо Стоичков, говори относно ситуацията с коронавируса. Камата призна и как се предпазва от него. Освен това, легендарният футболист даде мрачна прогноза за европейския футбол през този сезон. Това стори пред испанското престижно издание "Mundo Deportivo" от дома си в Маями, САЩ.

"Много се пазя. Ям много чесън, лук и пия топла вода и стоя дълго време под душа с гореща вода, за да се опазя. Тук (в Маями) съм със семейството си - с Мариана, моята съпруга, със свекърва ми, която е на 80 години и трябва много да внимаваме с нея, защото вирусът е опасен най-вече за възрастните. Дъщеря ми живее наблизо, а от седмица не съм виждал внучето, не можем да рискуваме. Тази болест се предава много лесно" - започна Стоичков.

"Мерките в Маями са все по-драстични. Първо училищата се опразниха, след това плажовете. Следим с голямо внимание какво се случва в Италия и Испания. Вижте възрастта на починалите. Удря най-лошо болните и възрастните. Аз съм роден спортист, през целия си живот спортувам. Здрав съм, но внимавам много, за да не засегна тези, които най-много обичам" - каза той.

Стоичков сподели още, че е наясно какво се случва в Барселона и в болниците в града, защото поддържа връзка с приятелите си в клуба. Освен това, той определи Италия и Испания като "слаби", а Китай като "силен", защото в азиатската държава са се справили с проблема за два месеца.

"За мен е много трудно в Европа да се играе финалът на Шампионската лига. Вижте как се разпространява вирусът в Европа... Сега в Англия премиерът смени посланието. А все още проблемът не е станал тежък в страните. Например, в Турция са диагностицирани 1200 случая и има малко загинали, защото още е в самото начало. Това е страна със 100 милиона души. И вярвате ли наистина, че европейският футбол може да бъде възобновен. Как може през юни да се играе финал на Шампионската лига в Истанбул? Аз съм песимист. Най-важно е здравето на хората. Не мисля и че Ла Лига ще завърши" - завърши той.

Припомняме, че преди дни Стоичков попадна в топ 10 на най-големите играчи, носили някога фланелката на Барселона. Легендата си заслужи високото място в класацията - осмото, благодарение на играта си за клуба в периода 1990-1995 година. Класацията е създадена от френския 90min.com. Вижте подробности - в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички