Играчи от Висшата лига не искат да играят пред празни трибуни


Играчи от Висшата лига не искат да играят пред празни трибуни
Снимка: Getty Images/Guliver

1004 0

Голяма част от футболистите във Висшата лига са готови да бойкотират решението на Футболната асоциация, ако от ръководния орган на футбола в Англия решат, че оставащите срещи до края на сезона трябва да се играят пред празни трибуни. Според ‘Mirror Sport’ група от футболисти от Премиър лийг вече са изразили недоволството си, тъй като искат срещите да се играят с фенове.

От Висшата лига вече дори определиха дата за завръщане на футбола в елита на Англия. Очаква се това да се случи най-рано в началото на май, като има вероятност подновяването на шампионата да бъде забавено до началото на юни. Основната причина, поради която от Висшата лига настояват за доиграването на шампионата е, че те са под напрежение от телевизионните компании и има вероятност да загубят близо 800 милиона паунда от телевизионни права, ако мачовете не бъдат изиграни.

Самите футболисти изтъкват няколко причини, поради които не желаят подновяването на шампионата пред празни трибуни. Първо, те се страхуват за собственото си здраве след наложените от правителството мерки за сигурност,като не искат да подлагат и семействата си на опасност. Второ, те не искат да играят футбол без присъствието на своите лоялни фенове по трибуните. А ето какво пожелаха клубовете от долните дивизии на Англия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички