Предложиха вариант с 18 клуба в Първа лига


Предложиха вариант с 18 клуба в Първа лига
Снимка: БГНЕС

7848 0

Генералният секретар на Професионалната футболна лига (ПФЛ) Атанас Караиванов отправи любопитно предложение за бъдещето на елитния футбол в страната. Караиванов предложи вариант с 18 клуба в Първа лига, а причината е прекъсването на шампионата и минималните шансове той да бъде завършен.

"Болката на клубовете е какво ще се направи при окончателно прекратяване на първенството. Завършването на първенството по спортно-технически критерий е най-добрият вариант, но при тази ситуация в света и Европа, той е почти невъзможен. Само голяма промяна от ФИФА може да спаси завършването на първенствата. Това се очаква да стане", заяви Караиванов в студиото на "Диема".

"Ще има опция за удължаване на договорите, които изтичат през юни. Промяна на трансферен прозорец. Всяка държава да може да започне, когато е възможно и да завърши когато е възможно. България засега е в добро положение благодарение на мерките, които се взеха от държавата, и поведението на хората", добави още той.

"Ако ситуацията го наложи, и след окончателно решение на ФИФА и УЕФА, бих предложил на клубовете у нас вариант, който е базиран на идеята на колегите от Арда, но го допълва. Временното класиране става крайно, без изпадащи отбори от efbet Лига, първите четири от върха на Втора лига да получат право на промоция. Без изпадащи отбори и от Втора лига. Това означава от новия сезон в елита да стартират 18 отбора и да изиграят 34 кръга. Това ми е идеята за пред клубовете и БФС."

Това решение допадна на ръководството на Локомотив София, който е на четвърто място във Втора лига. "В интерес на истината това нас ни удовлетворява. Макар че футболът е за хората и би било хубаво да се изиграят мачовете и да се спази спортно-техническият принцип. Но в тази непредвидима ситуация нищо не може да се каже като крайно решение. В очакване сме", каза изпълнителният директор на клуба Бойчо Величков пред "Тема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички