Играчите от Висшата лига недоволстват от потенциалната програма до края на първенството


Играчите от Висшата лига недоволстват от потенциалната програма до края на първенството
Снимка: Gulliver/GettyImages

4025 0

Футболистите от Висшата лига са бесни от евентуалния график за провеждането на срещите след подновяването на шампионата. Играчите от елита на Англия са били предупредени, че може да се наложи да играят по 3 мача в рамките на 5 дни, за да бъде довършно първенството във Висшата лига.

От Футболната асоциация са поставили 30-ти юни като дата, в която шампионатът трябва да приключи. Също така футболистите са били информирани, че е почти неизбежно първенството да бъде подновено без публика по трибуните. Всички елитни шампионати на Острова ще бъдат подновени най-рано в средата на месец май. Голяма част от футболистите вече изразиха недоволството си срещу решенията на ръководните органи на футбола в Англия, като заявиха, че се опасяват от разпространението на коронавируса и евентуалното заразяване на членове от техните семейства. Провеждането на 3 срещи в рамките на 120 часа ще увеличи възможностите за мускулни травми.

Има вариант и финалът на шампионата да се проточи до средата на юли, но от клубовете отказват такъв сценарий, след като това би означавало, че стартът на следващата кампания ще бъде през септември, за да могат отборите да получат адекватна почивка през лятото. А ето какво каза бивш физиотерапевт на Ливърпул за потенциалните травми след подновяването на шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички