Кристиано Джарета: Клубовете трябва да бъдат защитени, особено малките


Кристиано Джарета: Клубовете трябва да бъдат защитени, особено малките

894 0

Спортният директор на ЦСКА - Кристиано Джарета, говори пред медии от своята родина (Италия) относно тежката ситуация с коронавируса във футбола. Той го направи и като своебразен отговор относно желанието на някой клубове първенството да не бъде довършено.

"Важно бе да се спре. В момента бе избрано по-малкото зло - да се измести европейското първенство за догодина. Но какво друго ще се случи? Сега трябва да се направи така, че да бъдат защитени клубовете, особено малките. Ще дам пример - в Серия "А" има за доиграване 124 мача. Което кореспондира на 316 млн. евро от тв права. Ако първенството не завърши, то е напълно правдоподобен сценарият, при който Sky и Dazn (фирмите, държащи правата за излъчване на мачовете) да поискат да не платят тази сума. Ясно е, че клубовете ще се затруднят в такава ситуация. Защото те очакват разпределението на тези пари. Не трябва да се допуска по-малките да обърнат коремите" - сподели Джарета пред италианския Messaggero Veneto, цитиран от "Novsport".

Освен това, спортният директор сподели, че в България се е действало много навременно. Италианецът обясни и защо е било толкова важно футболът да се прекъсне и защо е нямало да има смисъл дори и играчите да провеждат своите тренировъчни занимания.

"В момента съм в България. Тук почти всичко веднага бе затворено, още с първите признаци, действаше се бързо. Трябва да се каже, че футболистите са преди всичко хора и се нуждаят от чисти глави, за да играят. В този момент не виждам как футболистите ще се съберат и ще тренират заедно. Не виждам кой ще е спокоен да говори с другия от близко разстояние, камо ли пък да стои в кръг със съотборниците и да слуша наставленията на треньора преди занимание" - заяви той.

Междувременно, припомняме, че съвсем скоро ЦСКА поиска помощ от БФС за всички клубове в страната. Очаквано, желанието на "армейците" нямаше как да се изпълни. Вижте как обявиха това от БФС преди дни - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама
Реклама