Босът на Бърнли: Ако не доиграем сезона, парите ни ще стигнат до август


Босът на Бърнли: Ако не доиграем сезона, парите ни ще стигнат до август
Снимка: Getty Images/Guliver

2508 0

Президентът на английския Бърнли Майк Гарлик обяви, че клубът може да фалира, ако сезонът във Висшата лига не бъде възобновен. Както е известно, и английският шампионат, както почти всички европейски футболни лиги, е преустановен заради пандемията от коронавирус. От Бърнли са заявили, че ще загубят 50 милиона паунда, ако сезонът не бъде продължен.

"Ако не подновим сезона и не постигнем яснота относно следващия, то парите на нашия клуб ще свършат през август. Това е факт. Не мога да говоря за другите клубове, всеки е в различно финансово положение. Но за ситуацията в Бърнли мога да говоря уверено", заяви Гарлик.

"Затова ние сме напълно решени да завършим сезона, когато, разбира се, ще бъде безопасно. Ние гласувахме единодушно той да бъде доигран. Ясно е, че всички искат да си свършат работата. Ясно е, че да се доиграе сезонът е най-добрият вариант за клубовете от Висшата лига", допълни президентът на скромния английски клуб. Междувременно, Уейн Рууни се застъпи за футболистите, карани да си намалят заплатите (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички