Турция иска да приеме Евро 2020, извади супердовод


Турция иска да приеме Евро 2020, извади супердовод

16392 0

Както е известно, заради пандемията с коронавирус най-вероятно Евро 2020 няма да се проведе тази година, а по-скоро ще бъде отложено за следващата. Утре, на 17 март, ръководителите на УЕФА ще проведат среща, на която ще се реши съдбата на Европейското и клубните турнири на Европа.

Докато изместването на Евро 2020 с година става все по-вероятно, няколко страни, които са по-леко асегнати от пандемията, се опитват да убедят евроцентралата да им даде домакинството на най-големия турнир на Стария континент. Сред тях е Турция, според AS.

Страната е сред най-малко засегнатите в Европа. До момента има установени само 18 случая, днес няма нови заразени, няма и починали след инфектиране. Иначе в глобален мащаб заразените са 179 223, смъртните случаи са 7066.

Според испанската медия, президентът на УЕФА Александър Чеферин е в близки отношения с турския президент Реджеп Ердоган. Застъпниците на идеята за Евро 2020 в Турция наблягат на основното си предимство, а именно това, че са почти незасегнати от пандемията.

Евро 2020 бе планирано да се проведе в периода 12 юни - 12 юли. Шампионатът трябваше да се проведе в 12 града от няколко европейски страни. А защо Италия иска Евро 2020 да се отложи за догодина вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


AS: Джорджина изложи Роналдо на риск, за да пазарува дрехи

Половинката на Кристиано Роналдо Джорджина Родригес си навлече критики в социалните мрежи, след като застраши...

Реклама
Реклама