Турция иска да приеме Евро 2020, извади супердовод


Турция иска да приеме Евро 2020, извади супердовод
Снимка: Getty Images/Gulliver

17426 0

Както е известно, заради пандемията с коронавирус най-вероятно Евро 2020 няма да се проведе тази година, а по-скоро ще бъде отложено за следващата. Утре, на 17 март, ръководителите на УЕФА ще проведат среща, на която ще се реши съдбата на Европейското и клубните турнири на Европа.

Докато изместването на Евро 2020 с година става все по-вероятно, няколко страни, които са по-леко засегнати от пандемията, се опитват да убедят евроцентралата да им даде домакинството на най-големия турнир на Стария континент. Сред тях е Турция, според AS.

Страната е сред най-малко засегнатите в Европа. До момента има установени само 18 случая, днес няма нови заразени, няма и починали след инфектиране. Иначе в глобален мащаб заразените са 179 223, смъртните случаи са 7066.

Според испанската медия, президентът на УЕФА Александър Чеферин е в близки отношения с турския президент Реджеп Ердоган. Застъпниците на идеята за Евро 2020 в Турция наблягат на основното си предимство, а именно това, че са почти незасегнати от пандемията.

Европейско първенство по футбол 2020 бе планирано да се проведе в периода 12 юни - 12 юли. Шампионатът трябваше да се проведе в 12 града от няколко европейски страни. А защо Италия иска Евро 2020 да се отложи за догодина вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички